Dnes je ,
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic
nic

Aktualizace 12.1.2021

Každodenní glosy  Miroslava  Macka






Časté obtíže - Překyselení organismu

Nehubnete? Otestujte si moč!

Příčina

Existují choroby, jejichž inkubační doba (napadení organismu-propuknutí nemoci), je 20 i více let. Mezi ně patří latentní acidóza, kdy náš organismus je dlouhodobě, díky vlivu nezdravého způsobu života dlouhodobě překyselen.
V průběhu let se proto u 90% populace rozvinou tak závažná onemocnění jako rakovina, cukrovka, vysoký krevní tlak se svými komplikacemi (mrtvice, infarkty), Parkinsonova a Alzheimerova choroba či osteoporóza. Žijeme ve městech a uzavřených domech, stravu tepelně upravujeme, jíme příliš tučná a sladká jídla, máme málo pohybu, nemálo z nás kouří a pije alkohol, psychický tlak stále narůstá, kapiláry se zužují, zúžení kapilár vede rychle k nedostatku kyslíku, nedostatek kyslíku vede k překyselení. Nedostatek kyslíku a překyselení = enormní zátěž pro organismus = stres = kapiláry se zužují…..Neexistují tedy lidé zdraví, jen ti, u kterých se choroby doposud neprojevily.

RAKOVINA JE KYSELOU NEMOCÍ Č.1
Profesor Otto Warburg, nositel Nobelovy ceny, při svém výzkumu objevil, že karcinogenní buňky žijí převážně na principu původní látkové výměny kvašení - proto dnes zcela běžné kvasivé potraviny podporují rakovinové bujení! Překyselení organismu zapříčiňuje celou řadu nemocí. V dnešní době začíná již řada lékařů tzv. klasické medicíny, využívat produkty medicíny komplementární, konkrétně při léčbě nemocí interní medicíny a gastroenterologie, kardiovaskulárních nemoci, ortopedických problémů, imunitních poruch , nemocí z oborů urologie, dermatologie, alergologie, onkologie, ORL, diabetologie, stomatologie a dalších.

CO PRO SVÉ ZDRAVÍ MŮŽEME UDĚLAT SAMI??
Stále větší počet lidí začíná zajímat o své zdraví a tedy také o svou výživu, i když mnozí ještě dnes tvrdí, že používání potravinových doplňků je zbytečné, že v potravinách je vše, co potřebujeme. Kdyby tomu tak opravdu bylo, pak by lidé neumírali tak brzy, průměrný věk by u nás nebyl jen 76,94 roku u žen a 69,96 roku u mužů, ale mnohem vyšší, umírali bychom na sešlost stářím, a ne na nemoci, z nichž většinu má na svědomí právě nedostatek potřebných látek ve stravě. Správná a vyvážená výživa s vysokým obsahem biologicky aktivních látek je základem zdraví. Zajistit vyváženou výživu není zas až tak velký problém, víme-li proč,kde a co vybírat

Diagnóza

Překyselení lze monitorovat laboratorním vyšetřením z krve, jednoduše však je možné použít indikační papírky. Namočením papírku v ranní moči jednoduše zjistíme hodnotu pH. Idelální jsou hodnoty kolem pH 7 ( pH krve se stále udržuje kolem hodnoty 7,36) Většina lidí však dnes trpí překyselením. Proto i hodnoty pH moči jsou v oblasti kyselé - pH mezi 5-6

Terapie a prevence

Překyselení organismu je problém, s nímž se dnes potýká velké procento populace. Přitom je dokázáno, že vyváženost kyselin a zásad – optimální pH – přispívá ke zdraví, dobré kondici a v neposlední řadě i ke snazšímu odbourávání tuků. Nejčastějšími projevy překyselení organismu jsou:

  • nedostatek energie, apatie
  • stálá únava
  • snížená výkonnost
  • vznik závažných onemocnění (kožní choroby, plísně, infekční nemoci, častá nachlazení)
  • nižší schopnost regenerace
  • nadváha nebo obezita
  • časté zácpy nebo naopak průjmy
  • nedokonalé prokrvování
  • náchylnost k závažným onemocněním

Jak překyselení vzniká?
Překyselení organismu vzniká postupně a podílí se na něm řada aspektů:

  • nesprávné stravování, nedostatečná výživa
  • stres, úzkost, strach
  • nedostatečné žvýkání potravy, chvatné stravování
  • pobyt v oblastech častého smogu
  • nedostatek pohybu
  • nedostatek pobytu na čerstvém vzduchu
  • časté a nadměrné užívání léků
  • kouření
  • alkohol
  • nadbytek příjmu cukrů

Při laickém pohledu má většina lidí tendenci říci si, že citron je kyselý, a tak ho radši nebudu jíst, abych si nepřekyseloval organismus. Ale tak jednoduché to není. Některé potraviny, které obsahují kyseliny, se poté, co je přijmete jako potravu, stávají zásadotvornými. Takže některé kyselé potraviny snižují množství kyselin v organismu a působí pozitivně na vyrovnání pH. Týká se to především ovoce a zeleniny, zatímco o většině potravin s vysokým obsahem bílkovin, zejména živočišných, platí opak.
Vyrovnat kyselost organismu pouze stravováním je však velmi složité a především trvá dlouhou dobu. Existují však prostředky – zásadité směsi, které překyselenému organismu vrátí rovnováhu během několika týdnů. Nutná je samozřejmě úprava jídelníčku a dostatek tekutin - hlavně bylinkové a zelené čaje, zeleninové šťávy, nesycené vody apod.



Veškeré Vaše dotazy rád zodpovím [zde]

Nahoru